Τι φρέσκο έχει ο Ιούλιος και ο Αύγουστος;

Τι φρέσκο έχει ο Ιούλιος και ο Αύγουστος;

15/07/2014 10:05

Με το μυαλό μας να βρίσκεται στις διακοπές , κλείνουμε σήμερα, το κομμάτι της εποχικότητας του καλοκαιριού, με τα διαθέσιμα προϊόντα (λαχανικά, φρούτα και ψάρια) που θα βρούμε τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Words: Δημήτρης Αφεντάκης
Creative Work: Lunik.Lab

dots

Λαχανικά & Φρούτα

Καρπούζι

Τα λαχανικά που είναι διαθέσιμα  τους δύο τελευταίους μήνες του καλοκαιριού, είναι το αγγούρι, η τομάτα, η μελιτζάνα, το καρότο, η μπάμια, η πιπεριά, η πατάτα, το κολοκύθι, τα φασολάκια και το παντζάρι.

Σχετικά με τα φρούτα, τα οποία έχουν και πάλι την τιμητική τους, είναι το καρπούζι, το αχλάδι, το βερίκοκο, το πεπόνι, το κεράσι, το ροδάκινο, η φράουλα, το σύκο, το βατόμουρο, το σταφύλι και το δαμάσκηνο.

Να θυμάστε, ότι αυτή είναι και η καλύτερη εποχή, για να φτιάξουμε τις σάλτσες και τις μαρμελάδες, που θα χρειαστούμε και το χειμώνα!

Ψάρια

Εποχικότητα Ψαριών

Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, πάντα σύμφωνα με το νόμο, απαγορεύεται η αλιεία με μηχανότρατα και με βενζινότρατα, καθώς και η αλιεία κυδωνιού και στρειδιών. Τα ψάρια που είναι διαθέσιμα, αυτούς τους δύο μήνες είναι ο σαργός, η σαρδέλα, η στήρα, το χριστόψαρο, η σάλπα, ο σπάρος, ο τόνος,η φρίσσα, το μυτάκι και ο χάνος.

Τώρα αν στο ταβερνάκι του νησιού, θα θες να φας θαλασισνά, μπορείς να βρεις φρέσκο αστακό και γαρίδες, μύδια και σουπιές, ενώ αν ο ταβερνιάρης πει ότι έχει φρέσκα καλαμαράκια, μάλλον εννοεί ότι καταψύχθηκαν φρέσκα ή ότι έχει φρέσκο θράψαλλο.

 Καλή όρεξη!
Δημήτρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης